2019. március 24., vasárnap

Teás interjú | Spirit Bliss1. Szoktál írás közben teázni? Miért? Milyet?

Igen, előfordul, hogy teát iszom írás közben, és ez legtöbbször fekete tea citrommal és vagy édesítővel, vagy mézzel. Egy bögrében idekészítem a számítógépasztalra, és időnként belekortyolok, egyfelől, hogy bevigyek a szervezetembe egy kis folyadékot, másfelől, mert a tea segít, hogy felfrissüljön az agyam. Télen meleg teát iszom, nyáron lehűtött teát. Az egyszerű, megszokott ízeket kedvelem, például a citromosat, bár mostanában nagyon bejön a trópusi gyümölcsös ízesítésű fekete tea is.

2. Bemész egy teaházba, a tea gőzölög az asztalon, miközben épp az új történeteden dolgozol. A vendégek megkérdezik, miről szól a műved. Mit felelsz nekik?

Sosem írok teaházban, sem sehol máshol nyílt terepen. Csak és kizárólag itthon, a gépem előtt, mert kint túl sok az inger (emberek, zajok), ami eltereli a figyelmemet. Itthon tudok csak igazán belemerülni az írásba.
Viszont, ha csak úgy teázom egy teaházban írás nélkül, valaki felismer, odajön, és az új történetemről érdeklődik, akkor elmondom, hogy többön is dolgozom egyszerre. Egy fantasyn, ami egy félóriásról szól, aki beleszeret egy emberlányba, és fordulatos és veszélyes kalandokon kell keresztülmennie, hogy elnyerje a szerelemre a lehetőséget. A másik egy romantikus történet egy egyszerű, átlagos férfiról és egy egyszerű, átlagos nőről, amit próbálok mégis izgalmasan megírni. A harmadik pedig egy sci-fi, ami lényegében azt a filozófiai kérdést boncolgatja, hogy kik is vagyunk, miért élünk, mi a létezésünk célja…

3. Az aktuális írásod főszereplője milyen teát inna? (Ha nem szeretné, miért?)

Querwik, a félóriásom nem inna egyáltalán teát. Nem azért, mert ne ízlene neki, hanem azért, mert ő csak egy egyszerű kovács nevelt fia, és nem jutnak hozzá olyan egzotikus dolgokhoz, mint a tea. Márk és Zita, a romantikus regényem főszereplői imádják a teákat, és sokszor járnak a kedvenc teaházukba. Mindenféle teát kipróbálnak, amihez csak hozzájutnak, de Zita kedvence a citrusos jeges tea a meleg nyári napokon, Márké pedig az erdei gyümölcsös, fahéjas, forró tea téli napokon. Leanie, a sci-fim főszereplője pedig azt az őszibarack ízesítésű teát szereti a legjobban, amit a nevelőapja készít neki, valahányszor esik odakint az eső.

4. És a főgonosz milyet inna?

A fantasymben, Danash hercegnő rózsateát inna mindenféle ízesítés nélkül. A teát a kertje különleges rózsáiból készíti saját maga, hogy ne mérgezhessék meg. A romantikus sztorimban nincsen főgonosz, úgyhogy marad még a sci-fi, amelynek a főgonosza bizonyos okokból nem iszik egyáltalán teát.

5. Ha a történeted tea lenne, milyen fantázianevet adnál neki és milyen fajta lenne (pl. gyümölcs, fekete stb.)?

A romantikus regényem teaneve Csillagfényes éjszaka lenne, mert az olyan kellemes, bensőséges, szerelmes hangulatú, és azt hiszem, narancs-hibiszkusz-áfonya ízesítésű gyümölcstea egy kis fahéjjal, olyan karácsony hangulatú, amilyet az ember egy hideg éjszakán, a paplan alá bújva kortyolgat (jobb esetben a kedvesével).
A fantasym teaneve Keserédes csók lenne, mert Querwik szerelme egyszerre fájdalmas és csodálatos. Fekete tea, narancshéjjal, gyömbérrel ízesítve, hogy kicsit kesernyés, csípős legyen, de lenne benne méz és vaníliadarabok is, hogy kicsit tompítson a tea ízén.
A sci-fim teaneve Kozmikus őrület lenne, mert a főszereplőim először tiszta őrültnek hiszik magukat, amikor elkezdik meglátni az igazságot. Ez egy japán zöld tea vermuttal és rummal megbolondítva, cukorsziruppal édesítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése