2018. november 26., hétfő

Meghitt pillanatok | Csoportinterjú a szerzőkkel #1


1. Hamarosan megjelenik a novellátok a Meghitt pillanatok antológiában. Hogyan reagáltatok, amikor megtudtátok, hogy a ti művetek is benne lesz?
 


SÁRKÖZI ERIKA NILLA: Éppen hazafelé tartottam a munkából, és iszonyú meleg volt aznap, de úgy örültem, hogy mindenről elfelejtkeztem és csak vigyorogtam, meg hajtogattam magamban, hogy: igen, igen, ez megtörténik.

TÓTH ESZTER: A tömör válasz: Nagyon boldog voltam 😊

Különösen azért volt nagy sikerélmény, mert számomra a novellaírás, és a realisztikus történetek is igen nagy kihívást jelentenek. Inkább a fantasy és a regényírás áll közel hozzám.

SZTRINKÓ RÉKA: Nem emlékszem pontosan mit csináltam, amikor megkaptam az e-mailt, de nagyon örültem! Az biztos, hogy írtam a legjobb barátomnak, aki év eleje óta hallgatja az összes, írással kapcsolatos nyiszmogásom.
 

RÓBERT KATALIN: Nagyon örültem, hogy az Érints meg! antológia után újabb kötetet készít a Könyvmolyképző Kiadó, és ebbe is felkértek írónak. Szerintem nagyon izgalmasak ezek az antológiák, mert sokféle hang, történet jelenik meg bennük és mindenki találhat kedvére valót. Szuper érzés, hogy idén is benne vagyok egy ilyen kötetben.

RÁCZ-STEFÁN TIBOR: Megörültem neki, mert az Érints meg! antológiában lévő novellám után is kaptam olyan visszajelzést, hogy a könyveimre is kíváncsiak lettek, így mindenképpen átérzem, hogy mennyire jó marketing értékkel bír egy ilyen antológia. Plusz megtisztelő ennyi tehetséges íróval egy kötetben szerepelni.

MISZ ANNA: Kiengedtem egy addig benntartott lélegzetet. Tavaly megjelent egy novellám az Érints meg! antológiában is, és nagyon szerettem volna, ha az már valaminek a kezdete, meg tudom ragadni az új lehetőségeket, és nem kezdek el stagnálni. Ezért nagyon örültem, hogy bekerültem ebbe az antológiába.
 

VASVÁRY CSILLA: Ugráltam örömömben, és nagyon vigyorogtam.

SEREG GITTA: Nekem ez az első megjelenésem, így természetesen nagyon izgatottan vártam az eredményt, és alig bírtam magammal. Ha jól emlékszem, az egész családot felhívtam a hírrel. Bevallom, először a saját nevemet kerestem meg, aztán az írókurzusos barátaimét, akikkel együtt örülhettünk annak, hogy egy kötetbe kerültek a novelláink.

NAGY ROXÁNA: Természetesen nagyon örültem, de az volt a legjobb az egészben, hogy több barátom is bejutott, így együtt örülhettünk.

 
ESZES RITA: Természetesen nagyon örültem neki, de biztos mindenki ezt mondja! Szerintem a novellák méltatlanul alulértékeltek a regényekhez képest, így már annak is nagyon örülök, hogy a Könyvmolyképzőnél lassan hagyománnyá válik az antológiák megjelentetése. És mivel én nehezebben írok novellát, mint regényt, ezért mindig nagy megtiszteltetés, ha egy novellámat elég jónak értékelik a nyomtatáshoz.

L. K. PATRÍCIA: Vagy háromszor elolvastam az emailt, hogy biztosan meggyőződjek róla, tényleg szerepel a nevem a listán. 😊

Aztán persze pár órára lőttek a munkának, mert annyira fel voltam dobva, hogy képtelenség volt, hogy koncentrálni tudjak.

NOVÁK VICA: Mivel tavaly az Érints meg-kötetben is megjelent egy novellám, nagyon kíváncsi voltam, sikerül-e duplázni, és szuper érzés volt, hogy végül összejött. A legjobban mégis annak örültem, hogy írósulis barátok fantasztikus novellái is bekerültek a kötetbe, így együtt örülhettünk és várhatjuk a közös könyvbemutatót.

FRÁTER ZSUZSANNA: Mivel eddig még nem írtam kifejezetten YA novellát, így nagyon izgultam, hogy vajon sikerül-e eltalálnom a megfelelő hangot. Amikor megtudtam, hogy bekerült az antológiába az írásom, elmondhatatlanul boldog voltam. Nagyon megtisztelőnek érzem, hogy egy ilyen szép és tartalmas kötetben, sikeres szerzők novellái mellett szerepelhet a történetem.

ZUGLIGETI ENNA: Úgy, hogy „mi? Hm, az jó.” Elsőre fel sem fogtam, a széles vigyor és a fejhangú visongás sokkal később jött. De kicsit még mindig bennem van a „hiszem, ha látom” attitűd, szóval szerintem az igazi ujjongás majd akkor jön, amikor kézbe veszek egy példányt. Na de akkor…

BENINA: Megtiszteltetésnek éreztem, hogy beválogattak. Örülök, hogy karácsonykor külön mesélhetek az olvasóknak.

TISZLAVICZ MÁRIA: Nagyon boldog voltam. Úgy éreztem, egy mérföldkőhöz érkeztem, hogy megérte olyan sok időt és energiát belefektetni az írástechnika tanulásába. Ez egy nagyon pozitív visszajelzés nekem, hatalmas lendületet adott.

SZABÓ KRISZTINA: Természetesen nagyon örültem neki, pedig most visszagondolva eleinte fel sem fogtam igazán. Régóta írok, és hatalmas előrelépésként élem meg az írói úton, hogy megjelenhet a novellám egy ilyen antológiában. Ilyenkor érzi az ember, hogy a kitartás meghozta a gyümölcsét, hogy megérte a befektetett idő és munka. :)

CHIARA: Szerintem először el se hittem, aztán amikor valamelyest sikerült felfogni, igen széles vigyor szökhetett az arcomra a boldogságtól.

GREFF MAGDI: Két novellát is írtam ehhez a kötethez, és nagyon örültem, hogy az egyiknek végül sikerült bekerülnie.

ŐSZI ALÍZ: A kitartó hitetlenkedés szerintem jól körülírja. A kötet megjelenése felé tartó út minden pontján attól tartottam, hogy valaki majd szól, hogy hát, sajnos mégsem fér bele. De valahol a szerkesztés vége felé csak elhittem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése