2018. november 21., szerda

Interjú Fodor Petrával | A Pillangólány borítótervezőjével


 
1. Hogyan reagáltál, amikor megtudtad, hogy a te borítód nyert?
 
Nagyon-nagyon örültem neki! Ugye ezt még nyáron csináltam, de azóta elkezdődött az iskola, és bevallom,nem is igazán foglalkoztam vele. Aztán egyszer csak kaptam az üzenetet, hogy Top 4-es, aztán pedig nyertem. Bevallom, nem számítottam rá.
 
2. A családod/barátaid tudják, hogy szoktál tervezni? Mit szólnak hozzá?
 
Hmm, nagyon ritkán csináltam hasonló terveket, ez volt az első komolyabb. Miután beválogatták, azután mondtam a családomnak, akik nagyon örültek neki, és amikor megnyertem, még büszkébbek lettek rám.
Szerencsére, a barátaim is nagyon örültek neki, ha nem gond, név szerint is megemlíteném őket, mivel sokat jelent a támogatásuk: Lina és Mercy, köszönöm!
 
3. Miért pont ilyen borítót terveztél?
 
Nagyon sokáig barangoltam a képek között, és nem ez volt az egyetlen, amit megterveztem. Sőt, ez talán a 3. vagy 4. lehetett.
Mindenképp szerettem volna, ha a pillangó megjelenik rajta, személy szerint nekem is ez volt a kedvenc képem. Úgy tűnik, a kiadónak is.
 
4 . Neked ez a foglalkozásod, vagy csak hobbiból tervezel?
 
Természetesen nem ez a foglalkozásom, hiszen még javában tanulok, és még ilyen versenyen sem vettem részt soha. Olvastam már Chiara-tól, ráadásul nyár volt, és sok volt a szabadidőm, így belevágtam. Tehát igen, csak hobbi.
 
5. A tervezés mellett mikkel foglalkozol még?
 
Természetesen imádom a könyveket. Néha megpróbálok én is alkotni valamit, de szerintem nem vagyok tehetséges, így inkább csak magamnak. Valamint még egy bookstagram boldog tulajdonosa vagyok, azt nagyon szeretem csinálni.
6. Milyen programmal dolgozol? Beavatsz a munkafolyamatba?
 
Canva-val dolgoztam, a vöröspöttyös szimbólumot pedig Paint-tel raktam rá. Lehet, hogy elsőre ez egy kicsit viccesnek tűnik, de ezzel tudtam a legegyszerűbben megoldani.
 
7. Van valamilyen tervezői rutinod? Vagy csak leülsz, és jön a csoda?
 
Nincs tervezői rutinom. Leülök, és érzésből.
 
8. Mennyi idő elkészíteni egy tervet?
 
Ez elég változó, valamikor elég 10 perc, amikor könnyen találok képet, valamikor viszont órákig leragadok a számítógép előtt, és egy tervből több variációt is csinálok.
 
9. Mit tanácsolnál azoknak, akik hozzád hasonlóan tervezők szeretnének lenni?
 
Nem gondolom magam profi tervezőnek, ezért komoly szakmai dolgokat nem tudok mondani, de a teljesen kezdőknek azt tanácsolom, hogy ne adják fel, mert eljön még az ő idejük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése