2019. április 7., vasárnap

Teás interjú | Benina


1. Szoktál írás közben teázni? Miért?Milyet?

Két véglet van, amikor teához nyúlok: nagy forróságban imádom a jeges, fekete teát (Earl Gray), mert hűsít és isteni íze van jó citromosan. A másik eset, amikor hazaérek egy fagyos nap végén, odakinn havazik vagy esik, én meg finom forró fahéjas-almás vagy szilvás teát szürcsölök.


2. Bemész egy teaházba, a tea gőzölög az asztalon, miközben épp az új történeteden dolgozol. A vendégek megkérdezik, miről szól a műved. Mit felelsz nekik?

Egy sérült lány és egy sérült, haragos férfi szerelméről. Maffiáról és bűnszervezetről. Bosszúról és megbocsájtásról.

3. Az aktuális írásod főszereplője milyen teát inna? (Ha nem szeretné, miért?)

Az aktuális írásom főszereplője Piper és Josiah. Piper túlságosan izzó személyiség, gyakran nincs türelme teázni, ám amikor mégis, az indiai chai teát választja, mert imádja az indiai fűszerezésű ételeket és italokat. Josiah ezért is becézi őt chillinek. J  Josiah viszont maga a megtestesült türelem, ő mégis inkább whiskey-s típus. Ebben a történetben az egyetlen, aki ténylegesen teázik, mindamellett, hogy pipázik, Sophia nagyi. Ő igyekszik minden nap elfogyasztani bármilyen roiboos teát angolosan tejjel, cukor nélkül.

4. És a főgonosz milyet inna?

Ebben a történetben két főgonosz adatott. Reményeim szerint sósavat kortyolgatnának. Amennyiben teára adnák a fejüket, mindenképp a füstös ízű Lapsang souchong lenne a csészéjükben. Egyszer kipróbáltam, ez a teafajta nekem nem ízlett, így örömmel a gonoszaimnak adományoznám.

5. Ha a történeted tea lenne, milyen fantázianevet adnál neki és milyen fajta lenne (pl. gyümölcs, fekete stb.)?

Ez a történet mindenképp gyógytea lenne, mert a karakterek végig egy gyógyulási folyamatban vesznek részt, ezáltal talán segítik az olvasót is a rejtett üzenetekkel. A neve: Kitartó türelem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése