2019. március 19., kedd

Teás interjú | Rácz-Stefán Tibor1. Szoktál írás közben teázni? Miért? Milyet?

Írás közben általában nem csinálok semmit, csak írok, mert megzavarna a koncentrálásban, ha poharakat kéne emelgetnem, meg idegesítene, ha kihűlne a tea :)
Viszont télen írás közben szeretek gyertyát égetni, de csak illatmenteset. Valahogy megteremti az alaphangulatot. 

2. Bemész egy teaházba, a tea gőzölög az asztalon, miközben épp az új történeteden dolgozol. A vendégek megkérdezik, miről szól a műved. Mit felelsz nekik?

Hm, hát igazából a dolog ott bukik meg, hogy nem megyek be egy teaházba. Nem szeretek nyilvános helyen írni, nekem az kell, hogy otthon, nyugiban tudjak írni, és csak a kedvenc dalaim szóljanak, de azok sem túl hangosan.
Plusz elég régimódi vagyok, így laptopon nem szeretek dolgozni. Pedig van laptopom, júliusban vettem, de azóta kábé ki sem nyitottam, a számítógéphez és a billentyűzethez szoktam hozzá.
De ha mégis bekeverednék valami csoda folytán, a már megjelent könyveimet ajánlanám, mondjuk az Élni akarok!-ot, ami egy csontrákos lány utolsó heteinek a szívszorító története.

3. Az aktuális írásod főszereplője milyen teát inna? (Ha nem szeretné, miért?)

Az Élni akarok! hősnője, Lilla nem igazán tea párti, ő inkább forró csokit iszik, jobban szereti az édeset.

4. És a főgonosz milyet inna?

A regényeimben nem szoktak főgonoszok lenni, de ha lenne, akkor olyan citromlé nélküli teával kedveskednék neki, mert az úgy elég borzalom :)

5. Ha a történeted tea lenne, milyen fantázianevet adnál neki és milyen fajta lenne (pl. gyümölcs, fekete stb.)?

Szerintem simán lehetne Élni akarok! a tea neve, mert annyi mindenre lehet gondolni, ha a címet meghallja az ember. Gyümölcs tea simán lehetne, vagy valamilyen speckó orgonás tea, már ha létezik ilyen egyáltalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése