2019. március 21., csütörtök

Kávés interjú | Fekete Judit


1. Szoktál írás közben kávézni? Miért? Milyet?

Szoktam. Sőt, én nem is írás közben kávézom, hanem kávézás közben írok!
Ciki, nem ciki, de nem vagyok valami nagy ínyenc, kifejezetten a mennyiségre utazom, szóval ami épp van. Szeretem a sok kicsi presszó kávét, vagy a tejeskávét, amit víz helyett kortyolgatok (urizálósabb  nevén latte) vagy a béna amerikai higított kávét.

2. Bemész egy kávézóba, a kávé gőzölög az asztalon, miközben épp az új történeteden dolgozol. A vendégek megkérdezik, miről szól a műved. Mit felelsz nekik?

Mármint másnak az asztalán gőzölög a kávé? Ha így van, addig nem válaszolok, amíg nem kapok én is egy olyat. Ha megkaptam, elmondom, hogy korunk egyik legnagyobb népbetegségéről, a magányról. Meg arról, hogyan hajlítsuk meg a valóságot úgy, mint egy kiskanalat.

3. Az aktuális írásod főszereplője milyen kávét inna? (Ha nem szeretné, miért?)

A főszereplőm alapvetőleg egy nagyon magányos és szeretethiányos nő, aki egyedül él és nem igazán érdekli a luxus vagy a minőség, sem az új dolgok. Így valószínűleg a jó öreg kotyogósból issza a kávét, erősen, max egy cukorral.

4. És a főgonosz milyet inna?

Nincsen főgonoszom, inkább emberinek mondanám őket. Időnként gonoszak vagy irigyek, de van, hogy viccesek és imádnivalóak. Mondjuk véletlenül azt pont tudom, hogy a főszereplővel konfliktusban lévő úr az erős kávét szereti.

5. Ha a történeted kávé lenne, milyen fantázianevet adnál neki és milyen fajta lenne (pl. koffeinmentes, hosszú kávé stb.)?

Ó, ez jó kérdés! Általában képtelen vagyok féltégla vastagságú történeteket írni, a pörgős és rövid az én asztalom, ezért biztosan egy erős presszó lenne. És a fantázianeve? Hm…mondjuk a SOLO.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése