2019. március 19., kedd

Kávés interjú | Eszes Rita
1. Szoktál írás közben kávézni? Miért? Milyet?

Mindig, ez hozzátartozik ahhoz, hogy bekapcsolom a gépet és nekiállok. Megszokásból és azért, mert szeretem az ízét. A Nespresso Colombia a szokásos, de vaníliással és karamellással is szoktam magam kényeztetni édesség helyett. Amikor viszont leadási határidő van, akkor a Four Sigmatic Mushroom Coffee Mixre váltok. Ezt külföldről lehet csak rendelni, de tényleg igazi varázsgomba, jól felpörgeti az agyat és a tempót is. És a varázsgombával ellentétben legális.


2. Bemész egy kávézóba, a kávé gőzölög az asztalon, miközben épp az új történeteden dolgozol. A vendégek megkérdezik, miről szól a műved. Mit felelsz nekik?

Megkérdezem tőlük, hogy biztosak-e benne, hogy bele akarnak menni ebbe a beszélgetésbe. Aztán kezembe veszem a bögrém, és kortyonként elkezdek mesélni nekik, valószínűleg a karaktereim szüleinek ifjúkorától elkezdve. Sajnálom, nem tudok gyorsan összefoglalni. Minden vendég elkésik a további programjairól aznap.

3. Az aktuális írásod főszereplője milyen kávét inna? (Ha nem szeretné, miért?)

Ööö, négy főszereplőm van… ki lehet találni, ki-kicsoda.
A: Ír kávét, és nem azért, mert ír, hanem, mert eléggé összejött neki minden. Helytelenítem, de gyakran próbálja alkohollal megoldani a problémáit.
B: Hosszú kávét, mert szerinte az A Kávé. Egyszerű, hatékony, semmi nem nyomja el az ízét és tovább lehet élvezni, mint egy eszpresszót.
C: Török kávét, mert a Keresztes-háborúkban is ezt itta és imádja a kardamom ízét. Titokban pedig szereti az olyan emberi szertartásokat, amik ennek az elkészítésével járnak.
D: Tejszínhabos tejeskávét, mert finom és édes és krémes és vidám. Ha lehet, színes cukordarabokat is szórna a tetejére.

4. És a főgonosz milyet inna?

Na, ő nem inna kávét. Megveti az embereket, és minden agyserkentő próbálkozásukat, amivel megpróbálnak felérni egy náluk intelligensebb fajhoz.

5. Ha a történeted kávé lenne, milyen fantázianevet adnál neki és milyen fajta lenne (pl. koffeinmentes, hosszú kávé stb.)?

Melange, mert több rétege van, és a mézet legalulról kell kiásni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése