2018. június 13., szerda

Ker Dukey & K. Webster - Ellopott babácskák

Könyvmolyképző, Szeged, 2018
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572848 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:

Szép kis babácskáit Benny nagyon szereti,
Mindaddig, míg azok szót fogadnak neki.
Hajukat fésüli, őket szép ruhába bújtatja,
Hogy tökéletességük semmi ne sújthassa.
Ha eljön az éj, velük játszadozni szeret,
Egyikük félénk, de a másik harcol és fenyeget.
Mikor aztán kedvence futásnak ered,
Hiába ígér a másik baba szépeket,
Benny szíve megtört, szeméből könny csorog,
hasztalan küzd, hisz nem férfias dolog.
Kedvence az övé, vissza kell kapnia
vagy a másiknak meg kell lakolnia.

Véleményem:

Amikor megláttam ezt a könyvet a Könyvmolyképző standjánál a könyvhéten, lecsaptam rá. Úgy, ahogyan Benny lecsap az áldozataira. Rendesen lehűtött ez a könyv a 40 fokos kánikulában.
A borító szerintem csodaszép, sokat segítettek a homályos árnyak belerázódni a történet stílusába. Kevés pszicho-thrillert olvastam eddig, de ezek után többet fogok, esküszöm, mert ez zseniális volt.
Kicsit hasonlított a nyomozás a Gyilkos elmékhez. Emlékszem, abban is volt egy babás rész, és tökre láttam magam előtt a jeleneteket.
A cselekményvezetés izgalmas. Ez a könyv tipikusan egy "soha le nem ülős" fajta. Szegény körmömet kifestettem rózsaszínre, és mire végeztem a könyvvel észrevettem, hogy idegességemben lekapargattam a lakkot. A vége borzasztóan meglepett. Otthon voltam épp, és anyéék csak lestek, amikor elkezdtem ordibálni este tíz körül, hogy "ez mi????," "ezzz miiiiiii???" :D. Szóval ha el akarjátok olvasni ezt a könyvet, ilyen reakcióra számítsatok magatoktól!
Nekem Benny kezdetben nem volt annyira ellenszenves. Vártam, mikor jön végre az igazság pillanata, a letartóztatás és a hepiend, de úgy tűnik, erre várnom kell. Piszkosul kikészített ez a könyv, de piszkosul megérte. Mocskos, mocskos, mocskos könyv ez, de porcelánbabaként őrzöm a könyvespolcomon. Dillon... háááát nekem túl evidens volt, hogy mi fog történni vele és Jade-del... mármint kettesben. A végére nem számítottam egyáltalán. Bo egy köcsög rohadék, meg is érdemli, hogy kapott egy kis hideg vizet a nyakába.
 Én ritkán mondom egy könyvre, hogy nagyon durva, de ezt tényleg csak az olvassa, aki már elmúlt 18 éves! Én már betöltöttem ezt a korhatárt, és basszus... nem tudtam aludni este!!!! Szóval aki szerette a Gyilkos elméket, az ezt is imádni fogja! És ha eddig nem tudtad, mit olvass halloweenkor, hát szerintem most megtaláltad a neked való könyvet.

 Kedvenc idézetek:

 
 
– Beteg állat! – mordul fel Dillon.
Benny vagy én?
Levetettem az örök páncélomat egy szelíd aranybarna szempár és egy huncut mosoly kedvéért. Meggyengültek a sziklaszilárd falaim, megfosztva engem a nyugalomtól, káoszt szítva a hormonháztartásomban. Tizennégy évesen remegni kezdtem egy férfiért, aki sokkal idősebb volt nálam.
Benny.
 
 
 
Nem minden szörnyeteg vadászik sötétben.
 
 
 
A tökéletesség a szemlélőn múlik, Jade. A megfelelő ember szemében minden tekintetben tökéletes vagy.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése