2018. június 4., hétfő

Colleen Hoover - Reménytelen

Könyvmolyképző, Szeged, 2014
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633736999 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:

Készen ​állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.
A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…

Véleményem:

Ez volt COHOO-tól az első könyvem még annak idején (az annak idején az 2016-ot jelent xd), és nem állhatom meg szó nélkül :D
Emberek… én megtaláltam életem egyik kedvenc könyvét. Nem túlzok. Komolyan.
A történet röviden: Sky sosem volt szent, szeretett fiúkkal csókolózni, kellemesen lezsibbasztotta az érzés, bár nem szerette szerelemmel egyikőjüket sem.
Holderről sötét pletykák keltek szárnynra: verekedés, javító, utálat…
Egyszer megpillantják egymást, és a lavina megindul.
Mindketten sötét titkokat rejtegetnek. Nincs olyan, aki ne lenne érintett. A múltjuk határozza meg őket vagy a szerelem?
Lényegében erről lenne szó.
Nekem Holder és Sky párosa nagyon idilli. Kezdetben furcsállottam, miért ragaszkodnak ennyire egymáshoz, de aztán megértettem. Aztán már nem voltak kérdéseim. Mert ez a könyv az igazság. A való. Megszakadt a szívem, mikor megtudtam, mi lett velük. Este olvastam a könyvet, de megbántam. Nappal kellett volna, világosban. Nem tudtam aludni utána, a szívem hevesen vert, és órákon át gondolkodtam a történetről, miután befejeztem. Ha egy könyv életre kelhetne, ez bizony megtenné. A lapok egymást követték, nem tudtam letenni, de nem is lett volna értelme. Egyszerűen olvasnom kellett. Már úgy a felénél kezdtem sejteni valamit Sky-ról, és a végén sajnos be is igazolódott. Kicsit emlékeztet V.C. Andrews Cat című könyvére, mely ugyanezt a nehéz témát boncolgatja. Kár, hogy nem lehet 6 csillagra értékelni a Molyon, mert megtenném… azok a csillagok… azok az érzelmek…az a sírás, miután kiolvastam.
Különleges érzelmek fűznek ehhez a könyvhöz, ugyanis akkor kaptam, amikor komoly fogászati beavatkozásokon kellett túlesnem (oké, hazudtam, csak betömték életem első fogát xd), és szükségem volt valamire, ami felvidít. Nem ezt a könyvet kellett volna választanom. Mert ettől nem lettem vidám, és még az arcom mellett a szemem is felpüffedt.
A szerelmi szál volt a kedvencem, nem is a tragédiák felfedése, pedig az írónő azt is nagyon érzékletesen tudta megoldani. Holder egy álompasi, és én szívesen álmodnék vele :D A szerelmeskedős részek is kifejezetten jók voltak abból a szempontból, hogy nem csak fűtött erotika, hanem az emberi létszükségletek és komoly lelki vívódások is megmutatkoztak a háttérben.
 
 

5*

Kedvenc idézetek:

Élek. Veled és érted, Sky.
 
 
A szó úgy jön az ajkaimra, mintha mindig is ott lakott volna valahol a kedvel és a szerelmes közt a szótárban. Ahol jó helyen van.
– Élek – szólalok meg.
– Mi van? – méltatlankodik a fejét rázva.
– Élek. Ha összekevered a like (szeret) és a love (szerelem) betűit, ki tudod rakni, hogy live (él). Használhatod arra, amit érzel.
 
 
– Szedsz fogamzásgátlót? (…)
– Nem. Nem volt rá okom, mielőtt megismertelek – vallom be.
– Akkor itt az ideje – állapítja meg ellentmondást nem tűrően. – Menj el a dokihoz a héten.
Elhúzom a számat. Nem szeretem, ha helyettem döntenek.
– Tudod, kérhetted volna egy kicsit kedvesebben is.
(…)
– Bocs…. – Akkor mondom másképp. Terveim között szerepel, hogy szeretkezzünk, Sky. Jó sokat. Tulajdonképpen amikor csak lehet, a körülmények ellenére nagyon élveztem a társaságod hétvégén. Tehát ennek érdekében, hogy minél többször szeretkezzek veled, nagyra becsülném, ha felelős döntés hoznál, átgondolva a fogamzásgátlás lehetséges alternatíváit. Így elkerülhetnénk a nem kívánt terhesség miatt megkötött, lejárati idővel rendelkező házasságot. Mi a véleményed, képes lennél ezt az áldozatot meghozni? Hogy nagyon-nagyon-nagyon sokat szexelhessünk?
 

A sorozat további köteteit annyira nem szívleltem, ezért azokról valószínűleg nem hozok értékelést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése