2018. június 8., péntek

Becca Fitzpatrick - Csitt, csitt


 
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452814 · Fordította: Farkas Orsolya

Fülszöveg:

EGY SZENT ESKÜ. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.
 

Véleményem:

Ajaj, mit is mondhatnék… nehéz dolgom volt ezzel a könyvvel, mert nem tudtam, melyik listára tegyem. Az elején még úgy volt, hogy MEHET A FEKETELISTÁRA MUHAHAHAHAAA. Mert voltak benne elég irracionális jelenetek. Ez a Nora egy gázkazán, hogy mindig ilyen forró? Miss Grey tudta, hogy mikor, hol, kivel mit csinált, de nem érdekelte. Én paranoiásan kerültem volna, mindegy… Az autó le volt robbanva az egyik percben, aztán már működött? Hogyan? WTF???
Itt biztos voltam benne, hogy nem olvasom el a többi részt, és Feketelistára teszem.
Aztán valami történt. Folt megtiltotta nekem, hogy odategyem. Konkrétan benne volt a szövegben, hogy ő nem Feketelistás. Akkorát néztem, mint még talán soha. Tudtam, hogy csak véletlen, de pont akkor, mikor ere gondolok… hmm :D
Jött a tetőpont, és azt vettem észre, hogy érdekes volt. Sőt, a tetőpont és a megoldás egyszerűen gyönyörű volt a számomra. Most már kíváncsian várom a második részt, és remélem, amit fent írtam, már nem lesz jelen.
Még szerencse, hogy ajándékba kaptam, mert nem hiszem, hogy megérné az árát. Kettőnél többször nem olvasnám el a rossz részek miatt, viszont amikor elértem a tetőponthoz, olyan jól éreztem magam, mintha a szívem szabad lett volna, pedig csak olvastam. Az, hogy Folt őrangyala lesz Norának, szerintem nagyon szép volt, egyszerűen imádtam. Olyan gyönyörű volt, hogy ha nem lennék túl kritikus, sírnék is rajta. :D Már csak ezért is megéri elolvasni. Ez egy érzelmes történet döntésekről, felelősségről, és őrangyalokról.
Tény, hogy nem tökéletes a mű, és éppen csak átcsusszant a kötél alatt. A sok értékelés, az 1 millió rajongó Facebookon egy kicsit túlzás. Annyira nem számít jónak, hogy ennyien rajongjanak érte. Általában egy könyvben 2 helyesírási/ elírási hiba a küszöb, amit megengedhetünk, és itt volt 2 helyesírási hiba és 3 logisztikai. De a fiatalok valószínűleg nem is vették észre, hiszen olyan gyorsan pörögtek az események.
Azt kell, hogy mondjam: a vége döntötte el a kérdést. Az olyan jól lett megírva, hogy végül átlendült a küszöbön.
Ha valaki egy mosolyt fakasztó könnyű olvasmányt akar olvasni, akkor ajánlom ezt a könyvet.
 

Kedvenc idézetek:

Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el.
  
– Szerinted rossz fiú vagyok?
– Megszállod más emberek…. testét.
Folt egy bólintással fogadta el a kijelentést.
– Meg akarod szállni a testemet?
– Sok mindent akarok csinálni a testeddel, de ez nincs köztük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése