2018. május 29., kedd

Leiner Laura - Bexi sorozat

 történet röviden: Budai Rebeka Bexi néven futott be karriert a zene birodalmában. Egy nap felkérik őt, hogy legyen egy híres tehetségkutató műsor vendégelőadója, és énekeljen duettet az egyik esélyes nyertessel, Nagy Márkkal. Bexi elvállalja, de a fiú annyira pimasz és arrogáns, hogy Bekának kétszer is végig kell gondolnia, megéri-e részt venni a műsorban.
Véleményem: Leiner Laurától ez a második mű, amit olvastam, és az első rész annyira tetszett, hogy egyből ledaráltam a többit is. Bexi egy nagyon okos, mélyérzésű lány, és mellesleg nagyon tehetséges zenész is. Szeretné teljes szívből űzni a szakmát, de a zenei korrupció, a mindent felemésztő marketing és a pasik teljesen kikészítik. Bizony nem csak Amerikában nehéz egy zenész élete, a látszatbarátok, az ismerettség és a trollok nemzetközi probléma.
 Laura minden kötetet függővéggel zár (talán a Hullócsillagot annyira nem, de pl ahogy befejezte az első kötetet, az felvitte a pulzusomat az egekbe). Szóval nem egy nyugalmas könyv, de pont ez a jó benne. Hihetetlenül fordulatos, és lehengerlően vicces néha. Nagy Márkról meg ne is beszéljünk. Kezdetben közömbös volt számomra, de aztán crush lett a végére. Bekának meg az a kis undorító féreg Gerije... hát pofán vágnám a csávót rendesen. És egyébként nem egyedi eset az ilyen jellem. A dalok is nagyon jók voltak, és a költözős rész külön tetszett, mert nagyon érzékletesen volt leírva. Leiner Laura minden érzelmet kicsikart belőlem a könyvei által: szerelmet, barátságot, hovatartozást, zenei imádatot, nevetést, örömöt, izgalmat, félelmet, utálatot (Geri iránt) és így tovább. Egyszerűen zseniális alkotás. Nem tudom eldönteni, hogy ezt vagy a Bábelt szerettem-e jobban. Még Márker macit és karkötőt is szereztem :D
Aszádék hihetetlen arcok, és Evelint is megkedveltem. Az Anglia dolog határozottan a legjobb volt az egészben, én is jártam odakint, és jó, hogy végre valaki részletesen és reálisan be tudta mutatni a helyet, nem csak elsuhant a látványosságok mellett (habár Márkék pont ezt tették, de a jó értelemben xd).
A gyerekzenekár dolog pedig... szakadtam xd Tényleg, olyan vicces elemek voltak ebben a sorozatban, hogy könny folyt az összes létező könnycsatornámból, és sírva röhögtem végig. Az a kis autóút pedig, amire Márk és Beka mentek... so romantic.
A Márk az egyik kedvenc férfinevem, szóval engem már ezzel meg lehet venni, de Nagy Márk volt olyan nagy, hogy meg is tudott tartani magának.
Bekán keresztül nem csak a híres lét örömeit, de az árnyoldalait is megismerhettem, és ezt a sorozatot szerintem újra fogom olvasni. Régen sokat néztük nagyimmal az X faktort, és mindig tudni akartam, milyen az élet a színfalak mögött. Most már tudom, és teljesen elképedtem. Le a kalappal mindenkinek, aki ezt képes végigcsinálni. Én nem bírnám, az biztos. Mások meg azt nem bírnák, ahogy éneklek, de ez más kérdés. 
Összegzésül: Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki valamilyen szinten szereti a zenét. Tényleg elképesztő, mennyi mindent kivált ez a könyv az emberből, a vidékiek pedig beleélhetik magukat a tipikus pesti feelingbe is. Komolyan, jó sok Starbucksot megittak a könyvekben :D Persze első helyen még mindig a Nutella áll...
5 *-os olvasmány természetesen mindegyik könyv, és plusz pont, hogy Laura egyszerű címekkel is képes levenni a lábamról. Mellesleg nekem a Hullócsillag kötet lett a kedvencem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése